Land van Wijk en Wouden

Waardevolle ontmoetingen tussen jou en de rijke cultuurhistorie, landelijke natuur en heerlijke streekproducten vlak bij Leiden, Zoetermeer en Alphen aan den Rijn.

verhaal

De verborgen geschiedenis van de poldermolens

Ze hebben het Land van Wijk & Wouden gevormd, en je kunt er ook nu nog genieten van de mooiste natuur: molens in de polder!

Lees meer

Agenda


Alles
verhaal

Blaarkoppen bepaalden het beeld in de polder

Al sinds de 17e eeuw waren blaarkoppen beeldbepalende koeien in het Groene Hart. Hun verhaal is nauw verbonden met de geschiedenis van de Leidse regio.

Lees meer
Nieuws uit de streek Meer nieuws
verhaal

Meer dan vier eeuwen “De Meer”

De Zoetermeerse Meerpolder valt op door z’n grote, ronde vorm in het landschap. Al meer dan vier eeuwen is “de Meer” een uniek, weids poldergebied waar je als fietser of wandelaar terug in de tijd reist.

Lees meer
verhaal

Waterwerker op Palenstein

Het Land van Wijk & Wouden ligt ruim onder de zeespiegel, maar dankzij de grote poldergemalen kan je er wel gewoon op je racefiets – niet je waterfiets – doorheen. Watersysteembeheerder Henry Wolswijk vertelt hoe hij je voeten droog houdt!

Lees meer
verhaal

Ga op polderavontuur

Kies een boerenlandwandeling en ga op pad. Dwars door de weilanden, langs de koeien en schapen, over smalle loopplanken over slootjes op het land van gastvrije boeren.

Lees meer
Blijf op de hoogte

Er gebeurt van alles in het Land van Wijk & Wouden. Vul uw e-mailadres in en ontvang nieuws over stichting, updates over de Polderdag en in het seizoen de KOE Alert in uw mailbox.