Schatten aan de Vliet, 21 april 2018

Op deze dag, de opening van het toeristisch en watersportseizoen, zetten alle culturele instellingen in de gemeente Leidschendam-Voorburg hun beste beentje voor. Molen De Salamander in Leidschendam is geopend voor publiek van 12.00 tot 16.00 uur.

In en rond de molen is veel te doen: molengidsen leiden u rond door de molen, de zaagmolenaars verzorgen zaagdemonstraties. Huygens en Prinses Marianne vereren de molen met een bezoek. Ook vindt bij de molen de opening van het watersportseizoen plaats. Acteur Stef Feld treedt op met een spannend molenverhaal.

Kinderen krijgen op vertoon van de Cultuurkaart een kleurplaat en kunnen in De Moolenmeester onder begeleiding kleurplaten tekenen.

Vanaf 13.00 uur vindt de ontvangst plaats van watersporters met boten, afkomstig uit Voorschoten. Om 14.00 uur is de afvaart van de watersporters / boten richting de Sluis.

Rond  13.30 uur tracteert acteur Stef Feld de bezoekers op zijn molenverhaal. Later in de middag treedt hij nog een keer op.

 

Workshop schilderen op schaaldelen

Voor volwassenen organiseert Houtzaagmolen De Salamander een unieke workshop schilderen op schaaldelen. Onder professionele en enthousiaste begeleiding van beeldend kunstenaar Annemieke Fierinck en Carla van der Poll gaat men met acrylverf aan het werk. Er is plaats voor 12 deelnemers.

De schaaldelen, verf en penselen stelt de molen beschikbaar. Vooraf bepalen de deelnemers welk schaaldeel men gaat gebruiken: bij het schilderen wordt (ook) gewerkt vanuit de structuur van het hout. Het hout wordt daarbij geschuurd om de structuur van het hout beter uit te laten komen.

De workshop vindt plaats van 14.00 tot 16.00 uur in de molen.

Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dat kan tot en met 15 april met een e-mail naar secretariaat@ molendesalamander.nl

 

Adres: De Wiek 19, Leidschendam.

www.facebook.com/molensalamander