Ontdek de veelzijdigheid van Leiden en haar regio

 

Op donderdag 5 mei a.s. kun je vele verhalen opdoen op de streekmarkt en braderie in de Doezastraat in Leiden. Lokale verhalen over bijzondere producten die in de Leidse regio worden gemaakt, smakelijk verteld door de producent zelf. Verras je vrienden met een mooie toeristische kaart van de regio, of een heerlijke maaltijd samengesteld uit streekproducten waar jij iets bij kunt vertellen.

De jaarlijkse 5-mei-braderie in Leiden is inmiddels weids bekend en de speciale markt met streekproducten vormt een extra trekker voor bezoekers. Voor het zesde jaar op rij vormen de producten uit de Leidse regio een onderdeel van deze ‘Bevrijdingsbraderie’. De braderie en andere activiteiten vinden jaarlijks plaats op de Doezastraat en Herenstraat tot aan de Vrijheidslaan.

Oer-Hollandse makelij

Tussen 9 en 17 uur kan je op de streekmarkt onder meer zuivel, honing, groente, worst, fruit, smaakmakers en brood uit de regio kopen. Ook zijn er non-foodproducten zoals wol, tuinplanten en houtproducten te koop en te bekijken.

De streekmarkt staat in het teken van regionaal geproduceerde waren, recreëren in eigen buurt, duurzaam leven en genieten van de natuur. Laat je zintuigen prikkelen door het ruime palet van aangeboden producten uit de Leidse regio die zo oer-Hollands is, met weiden, molens, meren, bollenvelden, duinen en zee.

 

Organisatie

Stichting Land van Wijk en Wouden, de winkeliersvereniging van de Doezastraat in Leiden en Slow Food Groene Hart organiseren in samenwerking de braderie en streekmarkt van 5 mei.