Springen, dansen en sprinten

In de lente, als het gras lang genoeg is en de grond droog, mogen de koeien de wei in na een hele winter binnen te hebben gezeten. Ze springen, draaien rondjes en trekken sprintjes in de open wei, ze doen even helemaal gek van blijdschap. Zoveel enthousiasme werkt aanstekelijk, en jij kan daar bij zijn!

Je bent van harte uitgenodigd om te komen kijken naar de koeiendans.

Een speciaal moment

De meeste koeien in het Land van Wijk & Wouden staan alleen in de winter en het vroege voorjaar op stal. Vanaf april gaan ze weer naar buiten, als het weer het toelaat. Voor de koeien en de boeren is dit een speciaal moment dat ze graag met je delen. Je bent van harte uitgenodigd om te komen kijken naar de koeiendans, vragen te stellen aan de boer en een kopje koffie te drinken in de lentezon.

Schrijf je in voor de KoeAlert, dan ontvang per e-mail zodra een boer in het Land van Wijk & Wouden zijn koeien voor het eerst naar buiten laat. In de mail staan datum, plaats en tijd en wat informatie over de boerderij. Op de boerderij word je ontvangen met een kopje koffie, een goed uitzicht en vrolijke koeien. Let op: neem wat contant geld mee voor een kopje koffie en iets lekkers uit de boerderijwinkel.

 

Inschrijven