Ontdek de streek

Lees het laatste nieuws uit het Land van Wijk & Wouden.

Boerenlandpaden op Wandelnet

De boerenlandpaden in het Land van Wijk & Wouden zijn toegevoegd aan website en routeplanner Wandelnet.nl. Naast de wandelroutes zijn ook de boerderijen en ander points of interest die direct aan de routes liggen ingevoerd. Wandelnet is de website voor iedereen die van wandelen houdt.

Lees meer

Steun de boer en koop lokaal voedsel

Vermijd drukke supermarkten en koop heerlijke, gezonde en duurzame streekproducten direct bij een boerderij bij jou in de buurt. Zo krijgt de boer een eerlijke prijs en steun je de lokale boerderijen in deze coronatijd. #kooplokaal #koopbijdeboer #supportyourlocals

Lees meer

Koeiendans Online

De koeien gaan dit jaar zonder publiek naar buiten. Gelukkig worden er op veel boerderijen leuke filmpjes gemaakt.

Lees meer

Koeiendans, streekmarkt en polderdag gaan niet door

Door het coronavirus zijn alle evenementen van Stichting Land van Wijk & Wouden dit voorjaar geannuleerd. De koeien gaan dit jaar zonder publiek naar buiten, Streekmarkt Doezastraat gaat niet door en ook de Polderdag is geannuleerd.

Lees meer

Broedsessie Eten uit de streek

Stichting Land van Wijk & Wouden heeft samen met gemeente Zoetermeer in oktober een eerste Broedsessie georganiseerd over ‘Verrassende ontmoetingen met eten uit de streek’. Wilt u ook een broedsessie organiseren over dit thema of een ander thema? Neem contact op met Stichting Land van Wijk en Wouden, info@landvanwijkenwouden.nl, of 06-20854456.

Lees meer

Proef het Land van

Met Proef het Land van Wijk & Wouden wil de stichting ervoor zorgen dat meer gezinnen en kinderen het buitengebied gaan bezoeken. Provincie Zuid-Holland heeft via de regeling Groen Doet Goed een subsidie van 26.000 euro toegekend aan het project.

Lees meer

BEE-divers

Land van Wijk & Wouden gaat meewerken aan het project BEE-divers van Wageningen University & Research (WUR). Vijf ondernemers doen mee aan de pilot om biodiversiteit voor de honingbij te ontwikkelen.

Lees meer

Nieuw: Beleefroute Duin, Horst en Weide

De nieuwe Beleefroute Duin, Horst en Weide is een leuke fietsroute vol belevenissen voor gezinnen met kinderen. Tijdens de route van 25 km zijn er zoveel plekken om iets leuks te beleven dat één dag bijna niet genoeg is.

 

 

Lees meer

Boerenlandpaden zijn weer open

Goed nieuws voor wandelaars. Na het broedseizoen zijn de boerenlandpaden in het Land van Wijk & Wouden weer open gegaan. De paden zijn geen gewone wandelingen maar het zijn avonturen in de polder!

Lees meer

Laatste netwerkcafé Vrijetijdslandschap Groene Hart West

Op vrijdag 26 juni wordt een laatste netwerkcafé Vrijetijdslandschap Groene Hart West gehouden. Tijdens deze bijeenkomst wordt teruggeblikt op de succesvolle projecten van de vereniging. Daarnaast is er een presentatie en een interactieve sessie over de nieuwe koers van stichting Land van Wijk & Wouden.

 

Lees meer
Blijf op de hoogte

Er gebeurt van alles in het Land van Wijk & Wouden. Vul uw e-mailadres in en ontvang nieuws over stichting, updates over de Polderdag en in het seizoen de KOE Alert in uw mailbox.