Ontdek de streek

Lees het laatste nieuws uit het Land van Wijk & Wouden.

Aanmelden Koe Alert

Alle ondernemers in het Land van Wijk & Wouden kunnen weer activiteiten aanmelden voor de Koe Alert Nieuwsbrief. Activiteiten als lammetjesdagen, koeiendans, natuurwerkdagen, polderwandelingen of open dagen; zijn mooie promotie voor onze polders. Want ook in 2020 gaan we de populaire Koe Alert Nieuwsbrief weer versturen.

Lees meer

Nieuw: Broedsessies

Stichting Land van Wijk & Wouden heeft samen met gemeente Zoetermeer in oktober een eerste Broedsessie georganiseerd over ‘Verrassende ontmoetingen met eten uit de streek’. Wilt u ook een broedsessie organiseren over dit thema of een ander thema? Neem contact op met Stichting Land van Wijk en Wouden, info@landvanwijkenwouden.nl, of 06-20854456.

Lees meer

Proef het Land van

Met Proef het Land van Wijk & Wouden wil de stichting ervoor zorgen dat meer gezinnen en kinderen het buitengebied gaan bezoeken. Provincie Zuid-Holland heeft via de regeling Groen Doet Goed een subsidie van 26.000 euro toegekend aan het project.

Lees meer

BEE-divers

Land van Wijk & Wouden gaat meewerken aan het project BEE-divers van Wageningen University & Research (WUR). Vijf ondernemers doen mee aan de pilot om biodiversiteit voor de honingbij te ontwikkelen.

Lees meer

Nieuw: Beleefroute Duin, Horst en Weide

De nieuwe Beleefroute Duin, Horst en Weide is een leuke fietsroute vol belevenissen voor gezinnen met kinderen. Tijdens de route van 25 km zijn er zoveel plekken om iets leuks te beleven dat één dag bijna niet genoeg is.

 

 

Lees meer

Boerenlandpaden zijn weer open

Goed nieuws voor wandelaars. Na het broedseizoen zijn de boerenlandpaden in het Land van Wijk & Wouden weer open gegaan. De paden zijn geen gewone wandelingen maar het zijn avonturen in de polder!

Lees meer

Laatste netwerkcafé Vrijetijdslandschap Groene Hart West

Op vrijdag 26 juni wordt een laatste netwerkcafé Vrijetijdslandschap Groene Hart West gehouden. Tijdens deze bijeenkomst wordt teruggeblikt op de succesvolle projecten van de vereniging. Daarnaast is er een presentatie en een interactieve sessie over de nieuwe koers van stichting Land van Wijk & Wouden.

 

Lees meer

Winnaar fotowedstrijd Polderdag

De winnaar van de Polderdag Fotowedstrijd is bekend. Het gezin van Michael en Brenda is er blij mee, ze schreven met veel plezier te hebben meegedaan met hun gezin!

Lees meer

Wethouder Leewis enthousiast over streekmarkt

Wethouder Martine Leewis is enthousiast over de streekmarkt die tijdens Bevrijdingsdag in de Doezastraat in Leiden werd gehouden. “Het buitengebied is van essentieel belang voor Leiden. Om te fietsen, wandelen, varen en om kinderen en volwassenen te laten ervaren dat er prachtige producten vandaan komen. Yoghurt, ijs en kaas komen van de boer vlakbij de stad!”

Lees meer
Blijf op de hoogte

Er gebeurt van alles in het Land van Wijk & Wouden. Vul uw e-mailadres in en ontvang nieuws over stichting, updates over de Polderdag en in het seizoen de KOE Alert in uw mailbox.