Polderdag in het Land van Wijk & Wouden

 

Stap op de fiets en geniet van de lente tijdens dit leuke en bijzondere fietsevenement. Er is keuze uit vijf nieuwe fietsroutes door de polders rondom Leiden en Zoetermeer. Langs de routes zijn veel boerderijen en monumenten geopend, op ieder bedrijf zijn extra activiteiten en lekkere hapjes. De Polderdag is op donderdag 30 mei, Hemelvaartsdag, van 10.00 tot 16.00 uur.

Kies tijdens Polderdag uit één van de vijf fietsroutes en ga naar het startpunt. Daar ontvang je de routekaart en een fietslabel als deelnamebewijs. Stap op de fiets en geniet van de prachtige natuur en historie van het platteland, zo dicht bij de stad. Onderweg bezoek je boerderijen, kwekerijen en cultureel erfgoed.

De ondernemers in het buitengebied zetten speciaal op deze dag de deuren van hun bedrijf open, organiseren leuke activiteiten en serveren de lekkerste (streek)-hapjes en drankjes. Ook voor de kinderen zijn er leuke activiteiten bijvoorbeeld smoothie fietsen, dieren knuffelen en spelen in de hooiberg.

De bedrijven die deelnemen aan de Polderdag zijn geopend van 10.00 tot 16.00 uur en de startpunten zijn geopend van 10.00 tot 13.00 uur. Kijk voor alle informatie over de Polderdag op de website www.polderdag.nl.