Verhalen

Laat je inspireren door bijzondere ontmoetingen in het Land van Wijk & Wouden.

verhaal

Fietstassen vol lekkers!

Een pittige, verfrissende Beleefroute door de uitgestrekte polder. Onderweg valt er meer dan genoeg te zien, te proeven en te ontdekken.

Lees meer
verhaal

De verborgen geschiedenis van de poldermolens

Ze hebben het Land van Wijk & Wouden gevormd, en je kunt er ook nu nog genieten van de mooiste natuur: molens in de polder!

Lees meer
verhaal

Blaarkoppen bepaalden het beeld in de polder

Al sinds de 17e eeuw waren blaarkoppen beeldbepalende koeien in het Groene Hart. Hun verhaal is nauw verbonden met de geschiedenis van de Leidse regio.

Lees meer
verhaal

Meer dan vier eeuwen “De Meer”

De Zoetermeerse Meerpolder valt op door z’n grote, ronde vorm in het landschap. Al meer dan vier eeuwen is “de Meer” een uniek, weids poldergebied waar je als fietser of wandelaar terug in de tijd reist.

Lees meer
verhaal

Ga op polderavontuur

Kies een boerenlandwandeling en ga op pad. Dwars door de weilanden, langs de koeien en schapen, over smalle loopplanken over slootjes op het land van gastvrije boeren.

Lees meer
verhaal

Beleefroutes in het Land van Wijk & Wouden

Stap op de fiets en rij het avontuur in! Bijzondere, spannende, lekkere en avontuurlijke fietsroutes waarbij altijd iets te beleven valt.

Lees meer
verhaal

Waterwerker op Palenstein

Het Land van Wijk & Wouden ligt ruim onder de zeespiegel, maar dankzij de grote poldergemalen kan je er wel gewoon op je racefiets – niet je waterfiets – doorheen. Watersysteembeheerder Henry Wolswijk vertelt hoe hij je voeten droog houdt!

Lees meer
verhaal

Land van varen & verleden

Vaar mee op de boot van Rondvaart Zoetermeer. Vanaf het water ontdek je niet alleen het landschap maar ook de geschiedenis en het boerenleven van het Land van Wijk & Wouden!

Lees meer
verhaal

Langs de grens van het Romeinse Rijk

Historica Claudia Thunnissen neemt ons mee naar het Romeinse fort Matilo, verborgen in de grond tussen Leiden en Leiderdorp.

Lees meer
verhaal

In de spruiten

Benieuwd waar de aardappeltjes en spruiten in je ovenschotel eigenlijk vandaan komen? Uit het Land van Wijk & Wouden natuurlijk! Op bezoek bij de familie Zonneveld, boeren in de polder.

Lees meer
Blijf op de hoogte

Er gebeurt van alles in het Land van Wijk & Wouden. Vul uw e-mailadres in en ontvang nieuws over stichting, updates over de Polderdag en in het seizoen de KOE Alert in uw mailbox.