Op avontuur

De boerenlandpaden in het Land van Wijk & Wouden zijn meer dan alleen wandelroutes: het zijn negen avonturen in de polder! Op een boerenlandpad kan je zomaar oog in oog komen te staan met een koe, of moet je soms even op een groepje schapen wachten voor je verder kunt.

Foto: Martijn van der Nat

Boerennatuurbeleving

Wie zachtjes doet kan kikkers spotten, of vogels bij Vogelkijkhut de Tureluur, in het Spookverlaat of bij de schermen van De Wilck. Ieder seizoen en iedere dag geeft de boerennatuur weer andere kleuren en geuren. Trek je wandelschoenen aan en ga op ontdekkingstocht in de polder.

Foto: Martijn van der Nat

Op het land van de boer

Negen verschillende routes zijn samengesteld door de boeren uit het Land van Wijk & Wouden en je bent negen maanden van het jaar welkom om daar te lopen. De wandelingen leiden dwars door de weilanden, langs de koeien en schapen, over smalle loopplanken over slootjes op het land van gastvrije boeren. Zo geniet je van rust, ruimte en streekproducten in het Land van Wijk & Wouden. De doorgewinterde wandelaar kan eenvoudig verschillende wandelpaden combineren tot nog meer polderavontuur.

 

Welke wandeling past bij jou?

Op de Achthovenerroute en Hondsdijkroute (blauw/groen) ontdek je de oude boerenhoeves en lintbebouwing langs de Oude Rijn. Langs de Balkengat- en Weipoortroute (oranje/geel) maak je kennis met het pittoreske Zoeterwoude en hun kaasmakers. Ontdek de hoogteverschillen van het landschap langs de Steilrandroute (donkergroen). Kijk vogels en leer over de droogmakerij langs de Westvaart- en Oostvaartroute (rood/paars).

Kies een boerenlandpad uit een van de onderstaande routes of maak een eigen combinatie.

De boerenlandpaden zijn in het land gemarkeerd, iedere route heeft zijn eigen kleur.

Door op de kaart op een route te klikken, vind je meer informatie.

 

Praktische info