Het laatste Peter Gillis nieuws

Foto: Peter Gillis

Peter Gillis is een prominente Nederlandse ondernemer en investeerder, vooral bekend als eigenaar van Oostappen Groep Vakantieparken. Zijn jeugd bracht hij door op de camping Kampzicht, waar hij al vroeg begon te werken, eerst als slager en later op de slagersschool.

Zijn ondernemerscarrière begon in 1986 toen hij samen met zijn familie Camping en Strandbad Oostappen in Asten kocht. Slechts twee jaar later werd hij de enige eigenaar van de camping, nu bekend als Vakantiepark Prinsenmeer, wat de basis vormde voor de Oostappen Groep. In de loop der jaren breidde hij het bedrijf uit door verschillende parken in Nederland en België over te nemen.

Gillis is echter niet zonder controverse. In 2019 werden zijn hoofdkantoor en verschillende parken doorzocht door de FIOD, waarbij een vuurwapen werd gevonden. De rechter beschreef deze vondst als eigenaardig, en hij kreeg slechts een voorwaardelijke boete. In 2022 werd hij verder beschuldigd van illegale verhuur aan arbeidsmigranten en illegale bouwactiviteiten, wat leidde tot verschillende juridische problemen en een boete van een miljoen euro van de gemeente Peel en Maas.

Lees meer laatste nieuws over Peter Gillis op Laatstenieuws.nl.

Gillis heeft ook zijn stempel gedrukt in de media. In 2017 verscheen hij in de WNL-documentaire “Vakantie voor iedereen” en sinds 2020 is hij te zien in zijn eigen realityserie “Familie Gillis: Massa is Kassa” op SBS6. In 2022 nam hij deel aan “Het Jachtseizoen”.

Zijn financiële status heeft fluctuaties gekend en in 2020 werd zijn vermogen geschat op 40 miljoen euro. Hoewel hij geen plek in de Quote 500 heeft bemachtigd, kreeg hij toch aandacht in de media. Zijn ex-vriendin lanceerde zelfs een alternatief magazine, Quote 501, met Gillis op de cover, nadat hij was uitgesloten van de prestigieuze lijst van de rijkste Nederlanders.

Gillis’ persoonlijke leven kent zijn eigen ups en downs. Hij is gescheiden en heeft drie kinderen uit zijn huwelijk. Na een relatie van vier en een half jaar met Nicol Kremers, die eindigde begin 2023, begon hij later een relatie met Wendy van Hout. Beide vrouwen zijn samen met hem verschenen in “Massa is Kassa”.

In 2021 verscheen zijn biografie, geschreven door Mark Koster, getiteld “Peter Gillis: Massa is kassa”, wat zijn status als een van de meest opvallende ondernemers van Nederland verder versterkte. Ondanks de vele controverses heeft Gillis zijn positie als een belangrijke speler in de vakantieparksector in de Benelux weten te behouden.